'Kun jij plantjes voor mij regelen?'

'Kun jij plantjes voor mij regelen?'

Deze vraag krijgen wij regelmatig. Voor dit vakantiehuisje kregen we de vraag of we planten wilden regelen. Je wilt sowieso graag sterke planten, maar in een vakantiehuisje natuurlijk al helemaal. Wel is er elke week iemand aanwezig om de planten water te kunnen geven. Alle planten die we hebben gekozen zou je ook best een keer één weekje kunnen overslaan. Daarnaast was de vraag om de planten in jute manden te kunnen zetten. Zo gevraagd zo gedaan!

Kamerplanten in een vakantiehuisje

Eerlijk is eerlijk, kamerplanten in een vakantiehuisje is wel een risico. Er zijn andere mensen die zich ermee gaan bemoeien en denken dat de planten water moeten. Of er stukken af gaan knippen om zelf te stekken, maar het wordt er verdomd gezellig van.

Een selectie van de planten die wij hebben gekozen en waarom:

  • Glaslelie: een graslelie noemen ze ook wel studentengras, is niet stuk te krijgen. Kan erg lang zonder water, maar als je er goed voor zorgt kan hij prachtig uitlopen en mooie stekken geven.
  • Sansevieria: de vrouwentong hebben we in drie maten aangeschaft voor dit huisje. Wat een prachtige sterke plant is dit. Je kunt hem fantastisch verwaarlozen. Deze plant zou ook heel goed kunnen in een raam op het zuiden, alleen is dat hier niet het geval. 
  • Ficus: de enige naam van een kamerplant die mijn vader kent. Hij heeft een keer gezegd: 'als je iemand echt niet aardig vind, dan geef je hem een ficus, daar komt hij nooit meer vanaf.' Meer hoef ik er niet over te zeggen.
  • Scindapsus: De vraag was of we ook wat hangplanten zouden willen leveren voor boven op een kast. Scindapsus is een hele leuke sterke hangplant met hartvormige bladeren. Bij Salie is de Scindapsus, met de string of hearts en het erwtenplantje de meer verkochte hangplant.
  • Monstera: Er moest één grote plant komen voor boven op de kast voor het jungle gevoel. De Monstera is de ultieme jungle plant en kon dus niet ontbreken. Het is wel een zuipschuit, maar daar heb je er ook één van nodig in het gezelschap.

Daarnaast hebben we ook planten geplaatst in de slaapkamers en op andere plaatsen in de kamer, maar we geven natuurlijk niet alles weg! ;)

Wil jij ook graag plantenadvies? Loop dan gerust Salie binnen en vraag naar de mogelijkheden! 

 

Terug naar blog