25 jaar Groenmarkt in Warmond!

25 jaar Groenmarkt in Warmond!

Op zaterdag 18 mei wordt voor de 25e keer de jaarlijkse Groenmarkt georganiseerd. Hij wordt gehouden in de Dorpsstraat, tussen de Kerpsdam en de Baan in Warmond, van 10.00 tot 16.00 uur. Deze zilveren jubileum editie wordt dan ook extra speciaal! De pittoreske Dorpsstraat van Warmond zal ook dit jaar weer gevuld zijn met oude bekenden en met nieuwe kramen met plantgerelateerde producten. Je kunt er heerlijk rondstruinen langs allerlei kraampjes met perkplanten, kamerplanten, buitenplanten, tuinaccesoires, biologische producten, etc.

Dit jaar ook workshops!

Nieuw dit jaar is dat tijdens de Groenmarkt verschillende plantenworkshop worden gegeven. Voor sommige workshops kan je vooraf een kaartje kopen. Bij andere workshops kun je gewoon aansluiten.

Nieuwe organisatie van de Groenmarkt

De Groenmarkt of ook wel plantjesmarkt genoemd, is inmiddels een begrip voor elke tuinliefhebber in de omgeving. Of je nu een plant voor op het balkon nodig hebt, een border wilt inrichten of wat perkgoed zoekt, voor iedereen is er wel iets bij. De organisatie van de Groenmarkt is sinds dit jaar in handen van Plantenwinkel Salie in Leiden. De organisatie van de Groenmarkt werd tot vorig jaar verzorgt door leden van de Warmondse Tuinclub. Omdat zij geen opvolging konden vinden, werd besloten om te stoppen met de Groenmarkt. Toen de Warmondse deelneemster Hélène van Egmond daarover een brief in de bus kreeg heeft zij samen met eigenaresse Nelske Thalen van Plantenwinkel Salie besloten de organisatie van de Groenmarkt op zich te nemen.

Deelnemen aan de Groenmarkt?

Hélène en Nelske laten weten dat er wel het één en ander zal veranderen, zoals de workshops, maar dat de verkoop van planten en aanverwanten de hoofdmoot zal blijven. Hierbij nodigen ze iedereen met leuke ideeën, ook voor een workshop, uit om contact op te nemen. Het is ook nog mogelijk om een kraam of plek te huren. De inschrijvingen daartoe zijn geopend. De helft van de kramen wordt bemand door standhouders die er vorig jaren ook stonden. We kunnen zelfs zeggen dat zeker één van de standhouders er vanaf de allereerste editie bij is. Dus doe jij iets met planten en groen in de breedste zin van het woord, schrijf je dan in via de website www.groenmarktwarmond.nl.

Terug naar blog