Hoe verzorg ik mijn stippenbegonia?

De officiรซle naam van de stippenbegonia is Begoniaย maculata. Ook wordt hij wel de forel begonia genoemd vanwege zijn visvormige bladeren.

In deze blogpost bespreken we twee vragen. Wat is de beste plaats voor de stippenbegonia? Hoe verzorg ik de stippenbegonia?

Waar zet ik de stippenbegonia neer?

De standplaats van een stippenbegonia is vrij cruciaal. Ten eerste moet je weten dat begonia’s koukleumen zijn. Ze willen graag een warme ruimte. Onder de 14 graden worden ze al een beetje ongelukkig.

Daarnaast houdt een begonia van licht, maar niet van zon. Dus een raam op het noorden is prima, als het dubbel glas is. In de winter kan het met enkel glas prima onder de 14 graden worden, dus dan is hij daar niet zo blij.

Conclusie: de Stippenbegonia wil veel licht, maar niet in de zon in een kamer van minimaal 14 graden.

Hoe verzorg ik mijn stippenbegonia?

Begonia’s drinken het liefst van onderop, houden niet van natte voeten, maar willen ook niet compleet droogstaan. Dus laat de stippenbegonia in een plastic binnenpot staan en schenk het water tussen de plastic en overpot in. Dan kan hij van onder drinken. Afhankelijk van hoe warm het is geef je hem water. Over het algemeen is 1x in de week water genoeg. In de zomer kan het zijn dat hij graag twee keer per week wilt drinken. Oh en deze plant houdt niet van sproeien!

In de lente heb je de mogelijkheid de begonia in een grotere pot te zetten. Dit zorgt dat hij weer groter wordt. Vervang je de potgrond dan is voeding niet heel erg nodig. Merk je dat hij dit wel wilt doordat hij het wat slechter begint te doen. Geef de plant dan wat plantenvoeding. Wij raden Soilsisters aan, dan hoef je er een heel jaar niet meer naar om te kijken.