3 dingen die je wilt weten over de Monkey Mask

In februari is het stekje van de maand de Monkey Mask. Een gemakkelijk plantje want flink kan uitschieten en makkelijk is om te stekken.

1. Hoe komt de Monkey Mask aan zijn naam

Pure speculatie is het. Niemand die het weet. Het verhaal gaat de ronde dat de aapjes door de gaten van deze planten naar de mensen keken. Wij mensen zagen dan een aapje met een masker. Of dit een broodje aap is, weet ik werkelijk waar niet. Een mooi verhaaltje is het wel.

Een andere verklaring kan zijn dat het naar de Australische detective: “the Monkey’s mask” is genoemd van Dorothy Porter is genoemd. Een boek dat alles behalve binnen de gebaande paden blijft. Maar ook dat is slechts speculatie en nergens op gebaseerd.

Conclusie: geen idee.

2. Hoe verzorg ik de Monkey Mask

De Monkey Mask is een tropische plant. Hij komt oorspronkelijk uit het regenwoud. Hij wil het liefst een keer per week water op kamertemperatuur en vindt het heerlijk als je hem regelmatig besproeid.

Je kan een Monkey Mask best met je andere Philodendrons en Monstera’s in de douchebak zetten om ze daar even te laten genieten van een soort van regenbui. Wanneer de puntjes van de bladeren bruin worden, weet je dat ze te weinig water hebben gehad. Het is een plant die je kan laten klimmen langs een mosstok, maar wij verkopen hem ook vaak als hangplant.

3. Wat is de officiele naam van de Monkey Mask?

De juiste benaming van de Monkey Mask is de Monstera Adansonii. Op een gegeven moment was de hashtag #itisneverobliqua in het leven geroepen door Mick Mittermeier. Hij heeft zich er flink in verdiept en kreeg regelmatig de vraag welke versie men thuis had. Om het makkelijk te maken… Je kan er vanuit gaan dat er geen commerciële kweker is die de Obliqua kweekt. Hij groeit namelijk heel langzaam is veel kwetsbaarder dan de Adansonii.

Elke eerste woensdag van de maand versturen wij naar onze abonnee’s een stekje. Elke maand een andere en elke maand een verrassing in de brievenbus. Het perfecte cadeautje dat gewoon wordt bezorgd. Wij schrijven er zelfs een kaartje bij de eerste keer namens jou!